Az Év Alkotócsoportja 2018.


 

A Magyar Fotográfia Napjának tiszteletére a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) és a Biatorbágyi Fotóklub szervezésében megtartott ünnepségen részt vett a Duna Fotóklub Egyesület néhány tagja is. Az aktív nap igen tartalmas volt a biatorbágyi fotóklub tagjainak szervezőmunkájának köszönhetően - részünk volt  helyismereti tájékoztatóval egybekötött fotózáson, megtekinthettük a Biatorbágyi Fotóklub életéből és egységes csapatmunkájából, illetve néhány tagjának utazásaiból összeállított bemutatóját és láthattuk az idei MAFOSZ szalon elfogadott fotóinak és az idei kitüntetettek portfólióinak diavetítését is. Ismerkedésekre és szakmai megbeszélésekre is lehetőség nyílt, a remek hangulat és a rengeteg magyar minőségi alkotás megtekintése és azok elemzése mellett. A nap csúcspontja, a fotóművészeti kitüntetések átadása, ezen belül  Papp Elek és Kerekes István FIAP gyémánt 3 (EFIAP/d3) diplomájának átvétele, illetve az Év Alkotócsoportjának és az Év Fotográfusa díjazottjainak ismertetése volt. Számunkra az Év Alkotócsoportja kitüntetettjeinek kiherdetése volt fontos, mert mint azt ismertették, 2018-ban a Duna Fotóklub Egyesület lett az Év Alkotócsoportja kitüntető cím II. helyezettje. Nem is lehet nagyobb büszkeség számunkra, egy évi munkánk elismeréseként, a Biatorbágyi Fotóklub mögött, a dobogó második fokára felállni és országos szinten a második legaktívabb, legsikeresebb fotóklubjának tagja lenni. Köszönjük minden egyes tagunknak akik direkt és indirekt módon megdolgoztak és segítettek ennek a kitüntető címnek az elérésében és hasonló sikereket kívánunk a jövő évi hasonló megmérettetésre. Érdemeinket tovább gyarapította Ligeti László fotóskollégánk, aki átvette a MAFOSZ kiváló művészének aranyfokozatát (E-MAFOSZ/g) és a FIAP  kiváló művészének bronz fokozatát (EFIAP/b), Bolvári Csilla, aki átvehette a MAFOSZ kiválló művészének bronz fokozatát (E-MAFOSZ/b), illetve Horosnyi Sándor, aki átvehette a XXXV. MAFOSZ Szalon különdíját. További sikereket kívánunk fotóstársainknak!

2018. nyári sikereinkből...A nyár is tartogatott sikereket fotóklubunk számára, hiszen a soproni V. Múlt és Jelen fotópályázaton a kiosztott 7 díjból, 4 érmet fotóklubunk tagjai hozhattak haza. Bolvári Csilla, F. Horváth Ildikó és Horosnyi Sándor mellett, Bakó Csaba és Bartus Dávid fotóstársunknak is sikerült több kiállított fotóval hozzájárulni a sikereinkhez. A 6. Házunk Hazánk dabasi fotópályázaton, Bolvári Csilla, Horosnyi Sándor és Ligeti Lászlónak sikerült elfogadtatni több alkotását is, Ligeti László emellett megszerezve a 3. helyezést.  A Munka Világa fotópályázat is jól sikerült klubunk szemszögéből, hiszen Ligeti László és Fehér Vilmos fotóstársunknak is sikerült több fotót elfogadtatni, utóbbinak a 2. helyezéstis elérnie. A XVIII. Nemzetközti Magyar  Fotószalonon, Ligeti László fotóstársunknak 8 alkotását fogadták el, amiből 2 díjazott, illetve nemzetközi fotópályázaton, DPW Summer - 2 országos (Szerbia - Montenegró), Bolvári Csillának 30 alkotását fogadták el, amiből 7 díjazott, illetve Horosnyi Sándornak 23 alkotását fogadták el, amiből 4 díjazottÖsszesítésben az elmúlt 2 hónap 169 elfogadást amiből 25 díjazott alkotás tartogatott fotóklubunk számára, amely tekintve a szabadságolás és pihenések időszakát, igen erős nyári indulásnak számít...  És akkor még várjuk az év alkotócsoportjának hivatalos eredményhirdetését is... 

I. Délvidék Fotópályázat 2018. - Digitális katalógus

 

A közelmúltban megtartott kiállítás megnyitója és díjkiosztója után, megszületett az I. Délvidék  Fotópályázat digitális katalógusa is. A határokon átlépő, országosnak induló papír alapú fotópályázat, mely megkapta a MAFOSZ védnökséget is, sikeresnek és minőségében is kiemelkedőnek bizonyult, amit a  kiállított és díjazott alkotások a katalógus tanulsága szerint remélhetően híven tükröz majd. A katalógus a linkre kattintva elérhető és letölthető.

 

Megnyitás