Fehér Vilmos

Fotóimban azt a képi világot szeretném átadni, amit én látok, de ezen túl: amit látni szeretnék. Ugyanis az adott kép - szigorúan nézve, a negatív, a nyersanyag - nem mindig tükrözi vissza az eredeti elképzelést. Ezt némi utómunkával korrigálom, hogy eredeti szándékomat a kép közlésével elérjem.

Képi világom elválaszthatatlan önmagamtól. Amilyen én vagyok, ezt próbálom visszaadni fotóimmal, ugyanakkor ezt a pillanat hangulatai befolyásolhatják. A szomorúság sötétebb árnyalatokat hozhat elő, de ezek kevésbé fordulnak elő, maradhatnak a vidámabb élmények.

A fotózni indulás gyakran komoly szándékként van jelen életemben, ugyanakkor vannak véletlenszerűen, útközben megtalált fotóim is. Nem mindig tudatos, hogy nyakamba akasztom a gépet, viszont mindig nálam van utazásaim, munkám során. Igyekszem túllépni az érzelmi kötöttségen, és próbálom tudatosan szerkeszteni képeimet. Szeretnék szakmailag fejlődni, ám ismerve lehetőségeim korlátait, grandiózus terveim nincsenek. Ha egy jó fotót készítek önmagamnak, már attól is boldog vagyok.

Mindig kihívás jó fotót készíteni, mert az alapvető elvárás, hogy tűéles legyen, ugyanakkor a mondanivalója is megfogalmazódjon. Ez határozza meg a pályázati sikereket vagy sikertelenséget is.