Ligeti László

Kiskoromtól fogva érdekel a fotózás. Első fényképezőgépem egy Pajtás volt, amivel főleg családi fotókat készítettem. A mai napig becsben tartom. Középiskolám fotó szakkörében ismerkedtem meg a fotózás alapjaival. Régi, vágyam teljesült, hogy érettségi után Bajára kerültem, mivel gyermekkorom nyarait főként itt töltöttem nővéreméknél. Sógorom is lelkes fotós volt, aki szintén a fotográfia irányába terelt. A város régmúlt hangulatát idéző utcaképek mind a mai napig vonzanak és megunhatatlan fotótémaként ismétlődnek képeimen. A másik ok, ami az óta is fogva tart, a Duna és a Gemenc. A természet kifogyhatatlan tárháza, amely gazdagon kínálja a fotózni vágyóknak kincseit.

1970-ben jelentkeztem a Bajai Duna Fotó Klubba. Nagyon sok szabadidőmet fordítottam arra, hogy rengeteget fotózzak, tovább képezzem magam. Erre jó lehetőséget kínált a fotóklub. Sok fotóstúra, fotóséta, előadások, nyaranta pedig több színvonalas közép- és felsőfokú fotós alkotótelepen vettem részt.

Nehéz felsorolni pályázati eredményeimet. 2013-ban megkaptam "A MAFOSZ diplomás fotóművésze" elismerést és a Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének AFIAP diplomáját. Felvettek a Magyar Fotóművészek Világ Szövetségébe is. 2015 -ben megkaptam az EFIAP diplomát és az A-MAFOSZ-b  diplomát.

A fotózás minden ága érdekel. Évek óta tervezem és készülök egy fotóimat bemutató fotóalbum kiadására, amennyiben sikerül kiadásához támogatást találnom. Emellett elkezdtem a bajai Duna Fotó Klub anyagának feldolgozását és szeretnék egy történetét bemutató albumot is kiadni. Szeretném, ha az utánam jövő fotós generáció is sikereket könyvelhetne el, öregbítve az egyesület jó hírét, ezért a lehetőségeimhez mérten segítem őket a művészi fotózásban és a sikeres pályázatokban való részvételükben.